Официално – Safety Driving Academy & Dacia

На 27 март Димитър Илиев, 8-кратен рали шампион на България, и Dacia, марка номер едно по продажби на българския пазар за 2013*, обявиха началото на партньорство помежду си. По време на официалното представяне на проекта в столичен МОЛ бяха показани и петте автомобила Dacia, които “Safety Driving Academy” ще използва за обученията си.

Взаимоотношенията между Димитър Илиев и Dacia се основават на идеята, че безопасността на пътя е приоритет номер едно за двете страни. Поради тази причина, партньорството обхваща и “Safety Driving Academy”, първата по рода си академия за безопасно шофиране у нас, основана през 2008 г. от Димитър Илиев. За 2014 година, Академията избира за автопарка си автомобили Dacia. Качеството и надеждността им са в основата на това партньорство, поставящо си за цел обучението по безопасно шофиране да стане приоритет за възможно най-много хора и компании в България.

Също така, партньорството между Димитър Илиев и Dacia ще акцентира върху факта, че с много труд, постоянно търсене на подобрение, и заслужено доверие, се преодоляват всички препятствия и се постигат впечатляващи резултати. Затова и Димитър Илиев ще бъде посланик на марката Dacia: един утвърден лидер ще бъде лицето и гласа на топ марката на българския автомобилен пазар.

Лидерската позиция на Dacia през 2013
Dacia реализира 2 118* нови автомобила на българския пазар, което я прави най-продаваната автомобилна марка в България. Въпреки трудната политическа и икономическа ситуация, Dacia успява да запази забележителния си темп на растеж и през 2013. Обновяването на цялата гама на марката, атрактивните цени и качеството на моделите се оказват най-добрия отговор на нуждите на клиентите в България. Освен първото място по продажби за 2013, Dacia може да се похвали и с наградата „Ван и многофункционален автомобил на 2014 година“, присъдена на Dacia Dokker от Прес Авто Клуб България.

Кариерата на Димитър Илиев
Димитър Илиев е български автомобилен рали пилот, осемкратен шампион в българския рали шампионат (2000, 2001, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012 и 2013 г.). Той е един от тримата българи, печелили най-престижното автомобилно състезание в страната – Рали България през 2007 г., както и през 2012 г. Състезава се в Европейския рали шампионат за тима на “ВИВАКОМ Рали Тим”. След спечелването на титлата през 2013 г., Илиев обявява отказването си от рали спорта и се концентрира върху развитието на “Safety Driving Academy”.

* Официални данни, предоставени от Главна дирекция „Национална полиция“-МВР за броя на регистрираните и на тези с прекратена регистрация нови автомобили от 01.01.2013 до 31.12.2013 г.